Jan Simon neemt afscheid van de Nooit Gedacht

donderdag 28 januari 2016

Vrijwillig molenaar en molentimmerman Jan Simon heeft zijn activiteiten op de molen Nooit dacht beëindigd. Jan zet zijn molenaarscarrière voort op de Warkense molen waar hij samen met Aloïs Melenhorst op dinsdag draait.
Ergens eind jaren negentig belandde Jan tijdens een fietstocht op de draaiende molen van Warken. Het enthousiaste verhaal van Aloïs besmette Jan met het molenvirus. En zo gebeurde het dat hij in augustus 1998 startte met zijn opleiding op de molen Nooit Gedacht. Na het behalen van zijn getuigschrift vrijwillige molenaar op 18 mei 2004 op examenmolen de Hermien in Harreveld, bleef Jan actief als molenaar op de Nooit Gedacht. En niet alleen als molenaar was hij op de molen te vinden, maar bijna onafscheidelijk van Jan was zijn timmerkistje. Met zijn vakmanschap was het altijd leuk en vooral ook leerzaam om samen een klus te doen. En dat Jan niet graag stil, zit blijkt wel uit het vele timmerwerk dat hij heeft verricht. Voor complete projecten draaide Jan zijn hand niet om. Op de begane grond verrezen een keuken/toilet en bergruimte. Ook de meterkast is van de meester's hand.
En wat te denken van de schraagtafels en banken waar we nog steeds dankbaar gebruik van maken. Daarnaast een graankist voor opslag op de steenzolder, een kast om de elektrische installatie voor het floodlight, een trap naar de kapzolder, trapleuningen aan alle andere trappen, een valbeveiliging in het luiluik op de eerste zolder, nieuwe inrijdeuren aan de zuidzijde van de molen, enz enz. En alsof dat al niet genoeg was, pakte Jan ook veel van het reguliere onderhoudswerk aan. Altijd alles tot in de puntjes uitgevoerd.
Jan, we wensen je nog veel goede maalwinden toe op de buurmolen in Warken.
Van Zuijlen - De Lekkere Bakker!

Twitter