Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!


Wie in de omgeving kent hemeigenlijk niet? Molen NooitGedacht in Warnsveld.
Als u naar de molen kijkt, lijkt van een afstandje alles naar wens 'te draaien'.
Maar wie dichterbij komt ziet dat op één van de twee roeden de fokken, de gebogen houten profielen aan de wieken, zijn verwijderd. Ze waren zo slecht dat langer draaien met de fokken onverantwoord was. Grote delen waren verrot en er waren al stukken afgebroken. Metalen strips hielden ze nog bij elkaar.Zo'n prachtige molen als de Nooit Gedacht verdient dringend nieuwe volwaardige fokken. En met uw hulp kan dat! Om de molen van nieuwe fokken te voorzien is € 15.000 nodig. Een flink bedrag. Daarom vragen wij een bijdrage van iedereen die de molen een warm hart toedraagt.
Samen krijgen we het zeker voor elkaar!


Start fokkenactie 18 augustus 2017
Wethouder Coby Pennings van Zutphen heeft op 18 augustus om 10.00 uur op de molen Nooit Gedacht in Warnsveld het officiële startsein voor de geldwervingsactie om deze molen aan nieuwe fokken te helpen. Zij verwijderde de eerste bouten van de ernstig aangetaste fokken. Vervolgens is het werk overgenomen door de molenmakers van de firma Groot Wesseldijk. Rond twee uur was de klus geklaard waarna de molen met een geamputeerd wiekenkruis weer kon draaien. Nu maar hopen dat we tegen het eind van het jaar weer met een compleet gevlucht kunnen draaien, want je merkt het meteen in trekkracht en snelheid. 
 

dinsdag 22 augustus 2017  
Van Zuijlen, de lekkere bakker van Warnsveld heeft ten bate van de fokkenactie een speciaal broodje ontwikkeld. Een Authentiek, Regionaal en Ecologisch Molenbrood. Het gaat om een speciaal volkorenbrood dat is gemaakt van regionaal geteelde tarwe. Zonder gist maar op basis van natuurdesem. Met de aankoop van het brood steunt u onze molen Nooit Gedacht Van ieder verkocht brood gaat een euro naar de actie voor het herstel van de fokken van de molen. Niet alleen daarom van harte aanbevolen door de molenaars, maar vooral ook omdat het erg lekker is...zaterdag 10 september 2017

Zeer geslaagd Open Monumentenweekend

Ruim 1.000 mensen bezochten de 'geamputeerde' molen die zonder de fokken aan de wieken zijn rondjes draaide. Op de eerste zolder verkocht Antiquariaat Mooi Exemplaar een grote diversiteit aan boeken. De gehele opbrengst van de boekverkoop, maar liefst € 500-, kwam ten bate van de actie "Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken", waarvoor we Freya en Ruud van Mooi Exemplaar zeer erkentelijk zijn. Op zondag was Esther Velner aanwezig met verrassend creatief haakwerk. Ook zij stelde genereus haar opbrengst ter beschikking aan de fokkenactie. Op de begane grond van de molen werden pannenkoeken gebakken en werd koffie, thee en limonade geschonken, en was het een gezellige drukte. Dat leverde een fantastisch bijgedragen in de giftenpot voor het herstel van de fokken. De "fokkenactie" loopt nog enige tijd door, voor meer informatie zie: www.molenfonds.nl/help-nooit-gedacht-aan-nieuwe-fokken.

Twitter